Biografie

Leftovers is een coverband uit Goes en omstreken en speelt herkenbare ‘classic-rock’ covers met uitstapjes naar pop, blues en soul.

De band bestaat uit: Anja Kopmels en Judith Mollenbrok (zang), Kees van Gilst (toetsen), Arthur Kranz (sax/mondharmonica), Peter Nieuwenhuize (drums), André Karelse (bas) en Paul Jongejan (gitaar/achtergrondzang).

Leftovers is in december 2012 ontstaan uit overblijfselen uit Meervoud, een Project waarin Pink Floyd’s Dark side of the moon en andere nummers in het Nederlands gezongen werd. De laatste voorstelling hiervan was op 27 oktober 2012 in het Arsenaal in Vlissingen.

Meervoud was het vervolg op GRYSL’s Muur Project, waarin The Wall van Pink Floyd in het Zeeuws op de planken werd gebracht onder de naam Thewallintzeeuws. De laatste voorstelling hiervan was te zien en te horen op 26 maart 2009 in Schouwburg De Kring in Roosendaal.

Nadat Meervoud in diverse bands opgesplitst was (in Rigid Groove, Elsewhere en AccidentalBird) besloten André, Peter, Paul, Pol en Kees met elkaar verder te gaan en rockcovers te gaan spelen. Er werden diverse zangers en zangeressen geprobeerd, maar uiteindelijk zijn Anja Kopmels (die overigens ook al in  Thewallintzeeuws meegezongen had) en Lenie Huigh de vocalen voor hun rekening gaan nemen.

In februari 2015 heeft Lenie de Leftovers vanwege drukke bezigheden verlaten.

De vrijgekomen plaats achter de microfoon werd in april 2015 opgevuld door Judith Mollenbrok, die daarvoor nog met André in Illegal speelde. 

Sinds augustus 2017 heeft Pol de band verlaten door problemen met zijn gehoor. Gelukkig is nog vrij snel een goede vervanger gevonden in de persoon van Arthur Kranz. Op 2 september 2017 speelden we voor t eerst in de vernieuwde samenstelling en hopen weer jaren vooruit te kunnen........


займы онлайн на карту